Welkom bij De Utrechtse Tandartspraktijk

Openingstijden : Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 & Zaterdag: 9:00 - 14:00 uur
  Contact : 030-7601152

Algemene tandheelkunde

U kunt bij ons terecht voor bijna alle denkbare behandelingen binnen de tandheelkunde. Het is belangrijk dat u naast uitgebreidere behandelingen ook eens in het halfjaar de tandarts bezoekt. Tijdens een halfjaarlijkse controle wordt het gebit namelijk gecontroleerd op gaatjes en wordt er gekeken naar de conditie van uw tandvlees. Na een controle wordt er indien nodig een vervolgafspraak gemaakt. Dit kan bij de mondhygiëniste of bij de tandarts zijn. Wanneer er uit de controle blijkt dat er een uitgebreider plan nodig is dan wordt dit met u besproken en krijgt u een begroting mee. Op deze manier proberen wij samen met u te werken aan een gezond gebit waar u uw leven lang plezier van heeft.

Waarom 2 keer per jaar een tandartscontrole?
In 6 maanden tijd kunnen er veranderingen optreden in uw gebit. Om er op tijdig bij te zijn en verrassingen in de toekomst te voorkomen adviseren wij daarom om het gebit eens per halfjaar te laten controleren.

Ik heb nooit gaatjes, moet ik dan wel op controle komen?
Ja! Tijdens een halfjaarlijkse controle wordt er niet alleen naar gaatjes gekeken maar ook naar het tandvlees en de omliggende zachte weefsels in de mond.

Ik heb een kunstgebit, is een controle dan wel nodig?
Ook mensen die een kunstgebit hebben adviseren wij op controle te komen. Tijdens een controle wordt er namelijk naar de hygiëne van het kunstgebit gekeken, naar de weefsels waar het kunstgebit op steunt en naar de functie van het kunstgebit gekeken.

Vanaf welke leeftijd mogen mijn kinderen mee voor een halfjaarlijkse controle?
Kinderen zijn vanaf 2 jaar al welkom om hun tandjes en kiesjes te laten controleren. Als u hier op deze leeftijd al mee begint dan raakt uw kind gewend aan de tandartsstoel en zullen toekomstige afspraken steeds makkelijker verlopen.

Wat kost een controle bij de tandarts?
De kosten kunnen per individu verschillen. Globaal kunt u rekening houden met de volgende kosten:

* De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de tarieven uit het jaar 2019. De meest recente tarieven vindt u op onze website op de pagina ‘tarieven en nota’.

Omschrijving Code Aantal Kosten
Periodieke controle C11 1 21,78
Kleine röntgenfoto X10 2 32,10
Totaal 53,88

 

U kunt bij uw zorgverzekering navragen of deze kosten voor u worden vergoed.

 

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact

COVID-19 update
Er is wereldwijd sprake van een pandemie van besmetting met het coronavirus. De essentie van de Nederlandse aanpak is om het virus maximaal te controleren waarbij kwetsbare groepen worden beschermd.
Wij zijn open voor reguliere patiëntenzorg. Het beleid dat we volgen is dat we alleen mensen in de praktijk toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn.

Mocht er de komende tijd iets wijzigen in uw gezondheid en u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt, dan verzoeken wij u om uw afspraak kosteloos te annuleren. 
 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38⁰C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden van de praktijk vragen om uw handen te desinfecteren met handalcohol. We verzoeken u daarna uw gezicht en zaken zoals mobiele telefoons niet meer aan te raken. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.
Nog wat extra aanwijzingen:
 • Kom niet te vroeg, dus het liefst 5-10 min vóór de afspraaktijd bij ons binnen.
 • Volg de aanwijzingen van ons personeel op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, indien strikt noodzakelijk mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Poets uw tanden thuis van tevoren.
Wij zullen u ontvangen met een glimlach, maar u de hand niet schudden.
Voor sommige behandelingen zullen we u laten spoelen met een mondspoelmiddel. In de behandelkamer houden we ons aan de ‘Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken’ en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen.