Welkom bij De Utrechtse Tandartspraktijk

Openingstijden : Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 & Zaterdag: 9:00 - 14:00 uur
  Contact : 030-7601152

Algemene tandheelkunde

U kunt bij ons terecht voor bijna alle denkbare behandelingen binnen de tandheelkunde. Het is belangrijk dat u naast uitgebreidere behandelingen ook eens in het halfjaar de tandarts bezoekt. Tijdens een halfjaarlijkse controle wordt het gebit namelijk gecontroleerd op gaatjes en wordt er gekeken naar de conditie van uw tandvlees. Na een controle wordt er indien nodig een vervolgafspraak gemaakt. Dit kan bij de mondhygiëniste of bij de tandarts zijn. Wanneer er uit de controle blijkt dat er een uitgebreider plan nodig is dan wordt dit met u besproken en krijgt u een begroting mee. Op deze manier proberen wij samen met u te werken aan een gezond gebit waar u uw leven lang plezier van heeft.

Waarom 2 keer per jaar een tandartscontrole?
In 6 maanden tijd kunnen er veranderingen optreden in uw gebit. Om er tijdig bij te zijn en verrassingen in de toekomst te voorkomen adviseren wij daarom om het gebit eens per halfjaar te laten controleren.

Ik heb nooit gaatjes, moet ik dan wel op controle komen?
Ja! Tijdens een halfjaarlijkse controle wordt er niet alleen naar gaatjes gekeken maar ook naar het tandvlees en de omliggende zachte weefsels in de mond.

Ik heb een kunstgebit, is een controle dan wel nodig?
Ook mensen die een kunstgebit hebben adviseren wij op controle te komen. Tijdens een controle wordt er namelijk naar de hygiëne van het kunstgebit gekeken, naar de weefsels waar het kunstgebit op steunt en naar de functie van het kunstgebit gekeken.

Vanaf welke leeftijd mogen mijn kinderen mee voor een halfjaarlijkse controle?
Kinderen zijn vanaf 2 jaar al welkom om hun tandjes en kiesjes te laten controleren. Als u hier op deze leeftijd al mee begint dan raakt uw kind gewend aan de tandartsstoel en zullen toekomstige afspraken steeds makkelijker verlopen.

Wat kost een controle bij de tandarts?
De kosten kunnen per individu verschillen. Globaal kunt u rekening houden met de volgende kosten:

* De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de tarieven uit het jaar 2019. De meest recente tarieven vindt u op onze website op de pagina ‘tarieven en nota’.

Omschrijving Code Aantal Kosten
Periodieke controle C002 1 21,78
Kleine röntgenfoto X10 2 32,10
Totaal 53,88

 

U kunt bij uw zorgverzekering navragen of deze kosten voor u worden vergoed.

 

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact