Behandelingen

Kindertandarts Utrecht

Kindertandarts Utrecht

In onze praktijk leveren wij mondzorg voor jong en oud. Onze kindertandarts is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Door uw kind eerst te laten wennen wordt uw kind op zijn gemak gesteld en kan er stapsgewijs worden behandeld. Op deze manier wordt er voorkomen dat uw kind tandartsangst ontwikkeld. Voor elk kind wordt er dan ook een behandelplan gemaakt dat wordt aangepast op de leeftijd van het kind. Voor kinderen geldt, net als voor volwassenen, dat het heel belangrijk is om eens in het halfjaar op controle te komen bij de tandarts. Het melkgebit is namelijk heel erg gevoelig voor gaatjes – als deze niet worden behandeld kan dit voor blijvende schade zorgen in het volwassen gebit. Om dit te voorkomen krijgen kinderen bij ons naast de algemene controle vaak ook een poetsles.

 

Afspraak maken voor Kindertandarts Utrecht?

Maak nu een afspraak met ons voor onze professionele behandeling en ervaar snel en effectief resultaat! Klik hier om direct een afspraak met ons te maken en geniet van een stralende nieuwe u!

Inschrijven

Veelgestelde vragen over Kindertandarts Utrecht

De eerste wisselfase van kinderen begint als ze 6 jaar oud zijn. Als eerst krijgen ze een nieuwe grote kies, daarna gaan de voortandjes wiebelen. De nieuwe tanden kunnen een beetje kwetsbaar zijn, maar mogen zeker niet overgeslagen worden bij het poetsen!

Ieder kind is anders. Sommige kinderen krijgen nooit een beugel terwijl andere kinderen er al vroeg bij zijn. De meeste kinderen die in aanmerking komen voor een beugel beginnen als ze in groep 8 zitten met een bezoek aan de beugeltandarts.

Wij adviseren om kinderen te helpen met poetsen tot hun 10e levensjaar. De reden hiervoor is dat de motoriek van jonge kinderen vaak nog niet voldoende hebben ontwikkeld om zelf goed te poetsen.

Ja! Kinderen moeten poetsen met de tandpasta die bij hun leeftijd hoort, dit heeft te maken met de ingrediënten die in de tandpasta zitten. In volwassen tandpasta zit bijvoorbeeld een hoger gehalte fluoride. Als het kind hier teveel van inslikt kan dit schadelijk zijn.

Kinderen krijgen de behandelingen allemaal vergoed door de zorgverzekeraar. Kinderen onder de 18 jaar worden dus gratis behandeld.