Behandelingen

Implantaten

Implantaten

U kunt bij ons in de praktijk ook terecht voor het plaatsen van implantaten. Een implantaat vervangt de natuurlijke tandwortel, het is een titanium schroef die in de kaak wordt geplaatst onder plaatselijke verdoving. Titanium is een lichaamsvriendelijk materiaal, wat betekent dat dit materiaal door het lichaam wordt geaccepteerd en waaraan het kaakbot zich goed kan hechten. Een implantaat functioneert op dezelfde manier als eigen, natuurlijke wortels. Implantaten voel je niet. Je voelt niet het verschil tussen een natuurlijke wortel met kroon of een implantaat met kroon. Een implantaat neemt de functie over van een tandwortel en kan gebruikt worden als basis voor kronen, bruggen en protheses. Implantaten zijn een bewezen, veilige en moderne methode. De techniek wordt al meer dan 30 jaar wereldwijd toegepast. Implantologie is wereldwijd onderzocht en getest en heeft zich bewezen als een efficiënte en duurzame oplossing.

Veelgestelde vragen over Implantologie

De kosten kunnen per individu verschillen. Globaal kunt u rekening houden met de volgende kosten:

* De onderstaande prijzen zijn gebaseerd op de tarieven uit het jaar 2019. De meest recente tarieven vindt u op onze website op de pagina ‘tarieven en nota’.

 

Omschrijving Code Kosten
Initieel onderzoek implantaten J01 € 59,72
Verlengd onderzoek implantologie J02 € 91,87
Orthopantomogram X21 € 64,54
Totaal € 216,13

 

Als u een tand of kies mist kan u er voor kiezen om een implantaat te laten plaatsen. Op het implantaat wordt dan een kroon geplaatst. Mist u meerdere tanden of kiezen dan kan er ook een brug geplaatst worden of een verankering voor een gedeeltelijk kunstgebit (frame of plaatje).

Draagt u een kunstgebit en is er te weinig houvast in de kaak waardoor het kunstgebit niet (meer) goed zit, dan kunnen er 2 of 4 implantaten geplaatst worden. Na het plaatsen van de implantaten wordt er een volledige prothese gemaakt die vastklikt op de implantaten (klikgebit), hierdoor krijgt u meer houvast.

Contra-indicaties

  • Roken en parodontale behandelingen in het verleden zijn een groot risico voor het helen van het wondbed rond het implantaat en vergroten de kans op ontsteking.
  • Diabetes type 2 die slecht gecontroleerd is, wordt vaak beschouwd als een risico voor een implantaatbehandeling. Reden hiervoor is de slechte genezing en een verhoogde kans op infectie bij deze patiëntengroep.
  • Radiotherapie (bestralingsbehandeling) in het hoofd-hals gebied heeft als gevolg dat er verminderde doorbloeding ontstaat, met als gevolg kan hebben dat bot kan afsterven. Radiotherapie heeft een negatief effect op het vormen van nieuwe bloedvaten en actieve botvormende cellen, wat de kwaliteit van bot kan verminderen. Het risico op implantaatverlies wordt hierdoor vergroot. Overleg met uw behandelaar de mogelijkheden in uw specifieke situatie en laat u goed informeren over eventuele risico’s.

Afspraak maken voor deze behandeling?

Maak nu een afspraak voor onze professionele behandeling en ervaar snel en effectief resultaat! Klik hier om direct een afspraak te maken en geniet van een stralende nieuwe u!

Inschrijven