Behandelingen

Cosmetische tandheelkunde

Cosmetische tandheelkunde (bleken, facings, witte vulling)

Ons team is gespecialiseerd in de cosmetische (of esthetische tandheelkunde). Het uiterlijk van het gebit kan met tandheelkundige materialen worden verfraaid. Denk hierbij aan witte vullingen, kronen en facings. Hiermee kan de vorm, stand en kleur van de tanden worden aangepast. Naast deze opties biedt onze praktijk ook de mogelijkheid om verkleurde tanden en kiezen te laten bleken.

Kronen
Als een tand door een grote vulling of wortelkanaalbehandeling is verzwakt dan kan een kroon een goede oplossing zijn. Een kroon is een kapje die over de tand wordt geschoven. Op deze manier kan de kleur, stand en vorm van de tand veranderen. Ook wordt hiermee de kans op breuk van de tand verkleind door een kleur en slijtvast materiaal.

Facings
Een facing kan van verschillende soorten materialen worden gemaakt. Hierbij wordt aan de voorzijde van de tand een laagje weefsel verwijderd en vervangen met een laagje porselein of wit vulling materiaal. Het voordeel van facings is dat het niet invasief is en een prachtig resultaat geeft.

Witte vullingen
Soms kunnen oude vullingen verkleuren en zorgt dit voor een minder mooie glimlach. De kwaliteit van de nieuwe vulling materialen die wij in de praktijk gebruiken kunnen een hoge graad van perfectie bereiken.

Bleken
Thuisbleken is een makkelijke manier om de tanden en kiezen een paar tinten lichter van kleur te maken. Wij vervaardigen voor u twee op maat gemaakte mondlepels welke u met een blekende gel in uw mond moet dragen. Hoelang er gebleekt moet worden hangt af van het resultaat dat u wilt bereiken. Tijdens de bleeksessies wordt u door de tandarts gecontroleerd en geadviseerd. De lepels kunt u hergebruiken, dit is handig mocht u de tanden opnieuw willen bleken. De bleekgel is bij ons in de praktijk te verkrijgen. Dit gaat wel altijd in overleg met de tandarts.

Afspraak maken voor deze behandeling?

Maak nu een afspraak voor onze professionele behandeling en ervaar snel en effectief resultaat! Klik hier om direct een afspraak te maken en geniet van een stralende nieuwe u!

Inschrijven