Welkom bij De Utrechtse Tandartspraktijk

Openingstijden : Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 & Zaterdag: 9:00 - 14:00 uur
  Contact : 030-7601152

Ouderen moeten vaker naar de tandarts!

Minder dan 6 op de 10 mensen tussen de 70 en 80 jaar, en minder dan 40 procent van de 80 plussers zag in 2014 een tandarts. Ouderen gaan te weinig naar de tandarts.

 Dat stelt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT).

Het KNMT vermoedt dat ouderen denken dat controle niet meer nodig is. Of dat ze het vergeten of niet mobiel genoeg zijn om naar de tandarts te gaan.

Met een landelijke campagne wil de KNMT de strijd aan gaan tegen gebitsverwaarlozing bij ouderen. Om de ouderen te bewegen om naar de tandarts te gaan, wordt familieleden gevraagd om hulp.

Ansichtkaart

Om meer bewustzijn te creëren voor het belang van goede mondzorg, ook op latere leeftijd, heeft de beroepsvereniging voor tandartsen deze week een ansichtkaart voor patiënten verspreid onder al haar leden. Doel van de kaart is om bezoekers van een tandartspraktijk te prikkelen met de vraag: ‘Hoe lang is úw vader of moeder al niet bij de tandarts geweest?’

Ook wordt het belang van een gezonde mond uitgelegd. Een slecht gebit is een risicofactor voor aandoeningen als diabetes, hart- en vaatziekten of (aspiratoire) longontsteking.

Bron: nu.nl

Meer nieuws