Welkom bij De Utrechtse Tandartspraktijk

Openingstijden : Maandag t/m vrijdag 8:30 - 17:00 & Zaterdag: 9:00 - 14:00 uur
  Contact : 030-7601152

Mondhygiëne

Onze mondhygiëniste staat voor u klaar voor het reinigen van uw gebit. Soms is dit noodzakelijk omdat er bijvoorbeeld tandsteen aanwezig is. Tandsteen kan een tandvleesontsteking veroorzaken en wanneer dit niet wordt weggehaald zou dit het kaakbot kunnen aantasten. Als dit proces ver is gevorderd kunnen tanden en kiezen los komen te staan. Het vervelende aan dit proces is dat het onopgemerkt voort woekert. Wees tandvleesproblemen dus voor en combineer uw controle afspraak met een afspraak bij onze mondhygiëniste!  

Kan ik alleen bij de mondhygiënist terecht voor het reinigen van mijn tanden?
Nee, de mondhygiënist kan naast het verwijderen van tandsteen ook hulp bieden bij pijnlijk tandvlees, bloedend tandvlees, rood en gezwollen tandvlees, slechte adem, vieze smaak in de mond en teruggetrokken tandvlees. Ook kan de mondhygiënist een op maat gemaakt plan met u maken om de mond goed schoon te houden.

Ik heb veel donkere aanslag op mijn tanden, wat kan ik hieraan doen?
De mondhygiënist kan deze donkere aanslag voor u polijsten zodat u weer een frisse en stralende glimlach heeft.

Waarom moet mijn kind naar de mondhygiënist?
Voor kinderen is het aanleren van juist poetsgedrag en een goede mondhygiëne van belang. Zo worden gaatjes en tandvleesaandoeningen voorkomen. Je kunt hier dus niet vroeg genoeg bij zijn. De mondhygiënist is gespecialiseerd in het geven van poetsinstructies en het begeleiden van kinderen hierin.

Is het echt nodig dat ik naast de tandartscontrole naar de mondhygiënist ga?
Wij adviseren om naast de tandartscontrole ook een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Bijna iedereen heeft weleens last van een tandvleesontsteking en vaak heeft u dat zelf niet door. Een goede mondhygiëne is daarom erg belangrijk, niet alleen voor uw tanden en kiezen maar ook voor uw algemene gezondheid.

Wat kost een behandeling bij de mondhygiënist?
Bij ons wordt er altijd vooraf besproken wat een behandeling gaat kosten zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Wij proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw verzekering. Het is toch verstandig om van tevoren bij uw zorgverzekering na te vragen of u de behandeling wel of niet vergoed krijgt. In principe bestaat er geen vast tarief voor de mondhygiënist. Voor kinderen die naar de mondhygiënist gaan geldt dat de behandeling volledig vergoed wordt!

vinger_rechts Mocht u specifieke vragen hebben dan kunt u altijd telefonisch contact met ons opnemen of het contactformulier invullen.

Contact

Privacyverklaring

De Utrechtse Tandartspraktijk B.V. verwerkt medische gegevens van patiënten. Vanwege de gevoeligheid van deze gegevens hebben wij privacy hoog in het vaandel staan. In ons privacyreglement kunt u lezen welke persoonsgegevens wij verwerken en waarvoor. Tevens staat in het privacyreglement opgenomen welke rechten u heeft als betrokkene. Mocht u vragen hebben of uw rechten willen uitoefenen dan kunt u contact opnemen met Anahita Soltanpour via het telefoonnummer 0307601152. Meer informatie